C2C – Country to Country – Oslo Spektrum 28. feb / 1. mars 2015

Da er #Country2Country Norge over for denne gang og vi har fått sparka av oss bootsa og bladd igjennom bildene. Tusen takk for alle som var med og gjorde dette til en uforglemmelig helg! Første country music arrangement i Oslo noen gang, og vi sier oss godt fornøyd med den! Mange store artister, nye og gamle. Alt fra den gode gamle sorten, den mere rocka typen og noen mer countrypop varianten. Alle leverte utrolig bra og jeg tror at til og med de som trodde de ikke likte visse sjangrene faktisk lot seg imponere.

Kip Moore åpnet C2C Norway på lørdagen, med bra musikk og herlig sceneshow! Møtte han i trappa backstage etterpå, og han lurte på om det var vanlig at nordmenn ikke sto og danset og sang med på konserter. Jeg forklarte dette var en misforståelse mellom arrangør og vakter og lovet at vi skal ta helt av neste gang om han kommer tilbake til Norge! Synes dette er en god grunn til å få den kjekke countryartisten fra Georgia over hit igjen.

Brantly Gilbert var artist nummer to ut og han rocket salen og tok den helt ut med en Metallica låt, lurte på hvordan våpenlovene er her i Norge og kom med sitt standpunkt med låta Read Me My Rights. Da tok det litt av blant publikum kan man si.

Like før Jason Aldean skulle på scenen var vi nede i kjelleren og intervjuet han. En hyggelig jordnær artist som feiret bursdagen sin i Oslo. Det var flere som prøvde å dra i gang bursdagssangen, men de ble i fåtall. På spørsmål om hvordan det var å spille på en så liten arena som Spektrum er i forhold til det han spiller på ellers, sa han at det er godt å kunne spille på mer intime scener som her. Det er tross alt det han er mest vant med før han ble så kjent som nå. Jason Aldean hadde et heftig pyroshow som varmet langt opp i til de bakerste radene. Dette er også en av helgens artister som kjørte countryrock.

Lady Antebellum avsluttet lørdagen med et fantastisk show, sprudlende og underholdende. De er definitivt bedre enn undertegnede hadde forventninger om. De er bra på spilleren, men fantastiske live! Det var litt forvirring da Charles Kelley besvimte og falt av scena, men rett etter løp han rundt og hilse på publikum. Til vår store glede og vaktenes fortvilelse. De avsluttet med et regn av konfetti, hvor sikkert mange fortsatt har minner med seg når de rister jakken sin.

Kvelden ble for vår del avsluttet med en drink på Galway Bay, hvor Kip Moore og Brantley Gilbert tok seg noen øl og pratet med fans. Slitne og førnøyde etter en lang dag i Tigerstaden.

På søndag er Spektrum full fra første artist, som var herlige Doug Seegers. Mange har fått med seg dokumentaren om uteliggeren som bodde under en bro og ble med en tilfeldighet oppdaget av Jill Johnson i en episode av sitt tv-show Jills Veranda som ble spilt inn i Nashville. Han sjarmerte publikum i senk og var tydelig rørt og ydmyk for den stående jubelen fra publikum. Nydelig gammeldags country, herlig å høre sangen Going Down To The River live!

Den som fortsetter i samme stil er #Lee Ann Womack med sin avslappede stil, jeans og tskjorte. For en dame! Trollbandt publikum med sin nydelige stemme og fikk med alle i salen på sangen Hate Myself In The Morning og etter noen ivrige fans’ oppfordring; I Hope You Dance.

Gutta i Florida Florida Georgia Line underholdt salen med et livlig show og sefies med noen heldige publikummere. Med hitter som Sun Daze, Cruise og This Is How We Roll fikk leverte de for fansen.

Sist men ikke minst så har vi Luke Bryan…hva skal vi si om han. Trenger vi si noe egentlig? Det er ikke uten grunn at han har flere nominasjoner til både entertainer of the year, best male vocalist, song of the year og så videre. Han fikk med seg hele Spektrum og løftet taket! Han fikk virkelig (øye)kontakt med fansen i salen og hadde et utrolig bra sceneshow. Vi var så heldige og fikk intervjuet han litt tidligere på kvelden, det blir lagt ut her etter C2C London. Det kunne ikke blitt en bedre avslutning på en fantastisk helg i Oslo! Foe en fyr! Jeg er sikker på at det ikke er bare oss som fortsatt går rundt og smiler på bare ved tanken på Luke og resten av helgen. Så tusen takk til Country2Country Norge for et vel overstått arrangement! Vi ser allerede frem til neste år, dette blir garantert en tradisjon for mange flere enn oss årene fremover.

For å gjøre ventetiden litt kortere frem til sommeren og nye festivaler, pakker undertegnede og fotograf Tonje Jacobsen sekken og gjør oss klar til Country2Country London i helgen. Større dimensjoner på arena, men med de samme gode artistene. Hvem av dere skal? Og til dere som satt hjemme i helgen og ikke fikk med dere C2C i Oslo: det er fortsatt mulighet til å endre planene for helgen og bli med til London

 

Reporter: Merethe Jakobsen – Foto: Tonje Jakobsen

Se disse bildene og reportasjen på FacebookSe disse bildene på Facebook (for å like, tagge og dele videre enkeltbilder)

Kommentarer: