Ny julesingle fra Ottar Big Hand Johansen – Red Mountain Christmas

Ottar Big Hand Johansen – En av Norges største countrylegender feirer 50 år som plate- og turnèartist i 2015!

Han kom nettop hjem fra en soloturnè i USA, der han bl.a spilte på et utsolgt Bluebird Cafè. Med seg i bagasjen hjem hadde han en skinnende ny julesang, komponert sammen med legendariske Joe Sun. Red Mountain Christms er innspilt og produsert med Bjørn Nilsen og Knut Hem i Lille Beirut Studio, og er mastret av Yes Mastering i Tennessee.

Stream via Spotify eller Tidal:

spotifytidal

Albumet «Big Hand – 50 Years On The Road» fikk terningkast 5 av både VG og Dagbladet i tillegg til mange andre strålende omtaler. Singelen «Starting All Over Again» var flere måneder inne på topp 20 på den europeiske countrylisten over mest spilte låter, og mange i Norge fikk også med seg en flott versjon av denne låten på Sommerbåten til NRK.

Her er noen reaksjoner fra internasjonale radio-djs:

  • Hans Nair, Osttirol Radio, Austria Rating: 10 – “Fabulous track”
  • Peter Anderl, ORF Radio, Austria Rating: 9 – “Good overall sound”
  • Joe Bartolo, One Radio, Malta Rating: 10 – “Top marks”
  • Olov Lindgren, Radio Avesta, Sweden Rating: 10 – “Great to have him back”
  • Erik Topholm, Country Kanalen Radio, Denmark Rating: 10 – “Excellent”

2015 har blitt et år med høyt aktivitetsnivå, over 100 opptredener/gigs.

På høsten ble det også internasjonale opptredener i USA, Sverige og i Spania. Han har tidligere mottatt to Spellemannpriser, med Claudia/Big Hand/Casino for ”Oh Yeah”, og for soloplaten ”Game of Hearts”. Jubilanten har kontinuerlig turnert i Norge og i USA, og delt scene med storheter som George Jones, Johnny Cash, Waylon Jennings og Willie Nelson.

Han var nylig å se som mentor i Stjernekamp på NRK-TV, i tillegg til å motta Oslo Kommunes Kulturpris Gamle Oslo for 2014.

Kommentarer: