Eric Church på Parkteatret 1. mars

Det var en stor kveld på Parketeatret i Oslo på tirsdag. Helt utsolgt og kjempebra stemning. Til hans neste besøk blir det nok en større arena!

 

Eric Church var på sitt andre Norgesbesøk nesten på dagen to år etter forrige gang. I løpet av disse to årene har han blitt en stor stjerne hjemme i USA og sanket inn mange priser på blant annet CMA Awards, CMT Music Awards og vært nominert til hele fire Grammy-priser.

I november 2015 ga han ut sitt femte studioalbum, som kom som en overraskelse for de fleste. Det er ikke så rart for albumet ble til på rekordtid. Han begynte å skrive låtene i begynnelsen av sommeren og hadde 20 låter ferdige på like mange dager. Han og bandet var i studio i september og oktober og den 3. november fikk medlemmene av hans fanclub (Church Choir) en e-post med info om det nye albumet, to dager for releasen.

Albumet gikk rett inn på tredjeplass på Billboard den første uken, og nådde andreplassen uken etterpå. Totalt har det blitt solgt over 330 000 eks bare i USA. Du finner albumet også på streamingtjenesten Spotify.

Konserten i Oslo startet med Andrew Combs. Vakker akustisk musikk som publikum lyttet til med stor interesse. Etter en kort tids venting braket det løs og det var feststemning fra første stund. Artisten selv var i kjempehumør og latteren satt løst. Publikum var engasjerte og sang med hele tiden og et av høydepunktene var selvfølgelig ”These Boots” under hvilken mange boots ble kastet på scenen og premiert med en autograf.

Vi gleder oss allerede til neste gang Eric Church kommer til Norge og anbefaler deg til å sjekke ut denne spennende artisten hvis du ennå ikke har gjort det. Tusen takk Eric – du er ikke Mr. Misunderstood i Norge!

Tekst og foto av Netta Nyman

 

Kommentarer: